fbpx

Bahar (Java)

Svante
Svante
2 december, 2020
Valentin
Valentin
18 februari, 2021
Svante
Svante
2 december, 2020
Valentin
Valentin
18 februari, 2021
 

Information

Namn Bahar (Java)
Kön Hane
Kastrerad Ja
Idmärkt Ja, chipmärkt och id-tatuerad
Vaccinerad Ja, fullvaccinerad
Född 2018
Besöksort Nybro
Lynne Försiktig
Ärendenummer 194-20
Omplaceringsavgift 1600 kr

Om katten

En ny misse som behöver hjälp dök upp den 13 maj 2020. En mycket mager och trött kisse som upptäcktes när han förgäves försökte jaga en sork i ett dike för att få något att äta. Han var väldigt sliten och har haft ett hårt liv utomhus, idag är han frisk och gör stora framsteg men är fortfarande försiktig och går ej att klappa. Java heter numera Bahar. Han vill ha en kattkompis i sitt nya hem, får inte släppas ut nära trafikerade vägar och behöver ett lugnt hem med tålamod och förståelse för en osäker katt.

Stödhemmet berättar:

" Det går framåt. Han blir mindre och mindre rädd och känner sig väldigt trygg bakom filtarna som jag byggt upp som ett tält vid fönstret. Det går nu efter lång tid och mycket mycket träning att klappa honom genom filten och även lite utan filten men bara OM han inte ser ens hand, annars attackerar han den direkt och river en.

Det går inte att närma sig honom annars när han inte sitter bakom sina filtar, det går inte att sträcka fram handen mot honom för då river han en direkt. Däremot så är han mer och mer orädd när man är i rummet och man kan locka honom nära sig med godis. Han blir dock väldigt rädd när någon annan än jag är i rummet samtidigt. Han sitter gärna och spanar i trapphuset när man går förbi nere (han är fortfarande bara i ett eget rum). Det behöver framkomma i hans beskrivning att han fortfarande är såpass rädd av sig och om rivandet jag skrev ovan.

Det framtida hemmet behöver vara medvetna om det. Däremot skulle han aldrig attackera annars, det verkar just vara händer han är rädd för, när han ser att man sträcker fram dem mot honom. Han gillar dock numerär verkligen att blir klappad genom filten och spinner och njuter i fulla drag, men det krävs som sagt att man bygger upp förtroende och att han får sitta bakom sina filtar:) Han leker på egen hand på övervåningen med sina tygmöss och han är i väldigt bra fysisk form, lite för rund så vi har minskat maten lite:) Han verkar hittills inte må dåligt av att bara vara i ett rum så han kan nog fungera som innekatt.

Han gillar vår andra katt Lunten, så en kattkompis om den är snäll kan nog funka. Han behöver få komma till någon som förstår hans egenheter och inte blir rädd om han försöker riva till, han gör det inte för att han är arg utan för att han är lite rädd. Han behöver Ett lugnt hem som kan ge mycket tid och kärlek."

Vill du veta mer om Bahar? Skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Fler bilder, videor samt möjlighet att besöka honom finns vid intresse.


Bahar (Java)
Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda denna webbplats godkänner du vår Dataskyddspolicy.
Läs mer