Vilka är vi och vad gör vi?


Hemlösa Katter Kalmar, HKK, startade 2005 som en lokalavdelning till Kattkommando Syd men beslutade 2021 att inleda resan mot att bli en självständig och fristående förening. Vi är en ideell förening som främst hjälper hemlösa och oönskade katter till veterinärvård och hem. HKK arbetar enligt no kill-policy, det innebär att inga katter avlivas, såvida de inte är så svårt sjuka eller skadade att det inte finns någon behandling som kan hjälpa dem till ett värdigt liv. 

Vi omplacerar ca 200 katter till nya permanenthem varje år och under rekordåret 2020 omplacerades hela 271 katter varav 140 var kattungar.

Totalt sett är det tusentals katter som har fått hjälp sedan föreningens start, och det bara i södra delen av Region Kalmar Län. Det finns med andra ord väldigt många katter som behöver vår hjälp.

Hemlösa Katter Kalmar består av helt vanliga människor som arbetar ideellt på sin fritid för att hjälpa så många katter som möjligt till ett bättre liv. Varje månad har vi stora kostnader för veterinärvård, mediciner och annat som katterna behöver. För att klara våra omkostnader är vi helt beroende av donationer, överlåtelse- och omplaceringsavgifter samt inkomsterna från de evenemang vi deltar i. Vi är också beroende av volontärer och stödhem som kan hjälpa oss med kattarbetet för att fler missar ska få ett bättre liv.

Tillsammans gör vi skillnad!

 

Vill du bli volontär


Följ oss på Facebook


Följ oss på Instagram